Afdeling kiest eerste bestuur

Patrick van der Voort nieuwe voorzitter afdeling Eindhoven.

Op 31 mei is de Eindhovense afdeling opgericht van de politieke partij De Socialisten. Deze landelijke partij is ontstaan nadat groepen leden uit de SP zijn gezet omdat zij het niet eens waren met de politieke en organisatorische lijn. Naast partijlozen, vonden ook leden die eerder al hun SP-lidmaatschap opzegden uit onvrede met de politieke lijn hier een nieuwe politieke thuis.

De opstartende afdeling telt enkele tientallen leden en heeft oud- gemeenteraadslid Patrick van der Voort gekozen tot voorzitter. Op de startbijeenkomst van 31 mei, stelden de aanwezige leden vast dat er grote noodzaak en ruimte is om een nieuw toekomstperspectief te bieden aan de samenleving. Patrick van der Voort: ”De grote crisissen die nodig om een oplossingsrichting vragen stapelen zich op: klimaatverandering, stikstof en gerelateerde vraagstukken; huisvesting en armoede; racisme, gelijkwaardigheid en gelijke kansen; slinkend vertrouwen in de overheid. Dit zijn ook meteen de speerpunten waarmee onze leden aan de slag gaan in hun dagelijkse praktijk”.

De socialisten zoeken ook zeker samenwerking met organisaties die mee willen denken en mee willen doen voor een nieuw toekomstperspectief.